pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

19.02.11. Vecpils. Ermīns debitē ar priekšpiedziņu un pārtrauc savu neveiksmju sēriju.




Šo sestdien, Vecpilī, gāja vaļā "Folkreisa Ziemas Kausa" 4-ais posms. "ŠRT" uz šo gonku ieradās ar robiem sastāvā, turklāt tikai ar vienu sporta auto. Uz šo sacīksti neieradās Raimonds, līdz ar to komandas punktu pelnīšana gūlās uz Agra un Ermīna pleciem. Kā jau iepriekš minēts, Ermīna BMW šoreiz palika garažā uz operāciju galda, bet šo situāciju glāba Agris un ļāva Ermīnam startēt ar savu auto.

B. kvalifikācijas grupā ielozētais Ermīns uz starta stājas pirmais no "ŠRT". Startā īpaši neriskējot un saudzējot auto, augstu pozīciju izcīnīt neizdevās, taču to kompensēja stabilitāte, un konkurētspējīgais sniegums, atlikušajos apļos. Ermīns kāpināja tempu ar katru apli uzlabojot savu pozīciju un neļaujot atslābt konkurentiem, tādejādi piespiežot viņus kļūdīties.
Ermīns, līdz ar to, ļoti sīvā un aizraujošā cīņā izcīnija 3-o vietu no septiņiem braucējiem, piekāpkoties tikai A.Bāriņam un M.Dainim.
Ermīns ar šo braucienu parādija, ka komandai ir pamatotas cerības arī šajā sacensībā gūt godalgotu vietu.

Bahs, kurš bija trāpījis C. grupā, arī uzsāka ļoti mierīgi un bez stresa - galu galā šajā sacīkstē "ŠRT" pārstāv tikai divi piloti un auto ir tikai viens, bet kopvērtējumā katrs punkts ir svarīgs.
Bahiņš, kā jau auto saimnieks un būvētājs, rādija vēl labāku sniegumu, lai gan startā arī tika izcīnīta ļoti zema pozīcija... Izvēloties tādu pašu taktiku kā Ermīns - startā negrūstīties un nekonfliktēt ar konkurentiem, bet taktiski un precīzi cīnīties visa iebrauciena garumā, Bahs sasniedz finiša karogu kā 2-ais.

Atlikušos divus kvalifikāciju iebraucienus, mūsu piloti veica jau ātrākā un mazliet agresīvākā tempā kā pirmajā iebraucienā, un arī rezultāti bija līdzvērtīgi. Ermīns abus atlikušos iebraucienus veica kā otrais, tādejādi izcīnot 16 kvalifikācijas punktus un ieņemot sesto vietu, kas ļautu startēt A finālā bez turpmākās cīņas.
Agris atlikušos iebraucienus veica attiecīgi kā 2-ais un 4-ais, izcīnot 15 punktus un 7-to vietu.
Trešās kvalifikācijas pēdējā aplī, tika pieļauta maza kļūdiņa, un atdota viena pozīcija R.Dainim, bet tas lielas korekcijas tabulā neieviesa, jo arī ceturtā vieta nodrošināja iekļūšanu A finālā

Tā kā ziemas sezonas kopvērtējumā, Agris ieņem otro vietu, tad finālā uz starta stājās viņš.
Kvalifikācijā izcīnītā 7-tā vieta, lika finālā stāties 3 rindā, taču ņemot vērā kā attaisnojās taktika kvalifikācijās, bažām nebija pamata.
Startā, kā jau plānots, agresīvās cīņās Bahs neiesaistījās, un jau pirmajos līkumos Agris bija tika septītajā pozīcijā. Otrajā aplī izmantotais džokera aplis, ļāva pakāpties uz 4-to pozīciju un iesaistīties jau nopietnākās cīņās... Brīdī, kad uz papēžiem jau mina sezonas kopvērtējuma līderis Jānis Nikels, Bahiņam padoties nenāca ne prātā. Ļoti sīvi spēkojoties vairākus apļus, tas noveda pie pamatīgas sadursmes, starp abiem konkurentiem, pēc kuras tikai pateicoties veiksmei, abi spēja turpināt cīņu. Bet ne uz ilgu laiku... Agris cenšoties atrauties no uz astes sēdošā Nikela, pieļāva sīku, taču šajā sacensībā liktenīgu kļūdu, kā rezultātā iebuksēja sniega kupenā. Tas nozīmēja, ka šajā gonkā ir saniegts 7-ais rezultāts un 10 svarīgi punkti kopvērtējumā.

Ermīns šajā sacensībā konkurentiem un faniem pierādīja, ka savu sportisko formu nav zaudējis, nepieciešams tikai mazliet veiksmes un jātiek tikai vaļā no tehniskajām ķibelēm.

Agris šobrīd ziemas kausa kopvērtējumā ar 42-iem punktiem ierindojas 2-jā pozīcijā, piekāpjoties Jānim Nikelam, kurš ir iekrājis par 12 punktiem vairāk, par vienu punktu apsteidzot Dāvi Tobiasu un par diviem punktiem Ritvaru Kārkliņu.
Ermīns, pārtraucot savu neveiksmu sēriju, ar iekrātiem 10 punktiem, no 27-ās pozīcijas ir pacēlies uz 21-o, bet Raimonds, kura kontā pēc 3 posmiem ir 19 punkti, no 8-ās pozīcijas ir noslīdējis uz 14-to.

Komanda šajā sacīkstē izcīnīja 3-o vietu un kopvērtējumā ar 71-u punktu saglabā nosacīti stabilu 2-o pozīciju. Ar 114 punktiem priekšgalā ir izrāvusies Folkreisa Fabrika vienība, bet trešo vietu ar 43 punktiem ieņem Autocross.lv Folkreisa Komanda.




Posma rezultāti - http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2011-FZK-4-Vecpils.html



Nākamais posms, jau pēc nedēļas - Rīgā, Biķerniekos.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru